bericht van Hinta
Door: Hinta
Blijf op de hoogte en volg Ammara
17 Oktober 2006 | Indonesië, Batavia
Zoals ik al geschreven had gingen we naar Semarang om een vriendin van mij op te zoeken. Happy heeft vorig jaar een aantal blokken in Nederland gevolgd en vond het geweldig dat we langs kwamen. Ze liet ons weten dat ze wel een hotel voor ons zou regelen. Ik had haar al laten weten dat wij niet duur reisden en dat we normaal iets van 50.000 tot 100.000 (5-10 euro ongeveer) voor een hotelkamer betaalde. Komen we in Semarang aan in het hotel, is het echt zo'n groot duur hotel. Je kent het wel, zoals Hilton enzo... Wij dus laten weten dat dat echt te duur is enzo, bleek dat ze het allemaal geregend had en dus ook betaald!!! Echt zo erg, maar zo gaat het hier nu. We mochten ook helemaal niets betalen. Elke keer probeerde ik wel om bv het eten te betalen. Maar ik ken het geld hier nog niet en was steeds te laat. Het was echt heel leuk is Semarang, vooral omdat we veel dingen hebben gezien die je als tourist waarschijnlijk niet zal zien. Je voelt je alleen wel bezwaard als alles steeds word betaald en je er niets voor terug kan doen.
Donderdag kwamen we pas laat aan dus 's middags een beetje de stad bekeken en uit eten geweest.
Vrijdag hebben we lekker uitgeslapen en gezwommen in het zwambad op het dak! Echt gaaf, uitzicht over de hele stad.. Daarna zijn Jenneke en ik met Happy mee naar het ziekenhuis geweest, waar ze werkt. Was eigen best modern. IIg een stuk beter als waar ik in 2000 ben geopereerd... Daarna zijn we met Happy en haar halve family naar een hindoistische tempel geweest. We reden erheen door allemaal kleine dorpen en paden. Echt zo mooi! Toen we er waren, werd ons verteld dat er 5 tempels waren en dat het eigenlijk te ver was om te lopen. Hier zijn dus niet gewend om te lopen, want 500 meter noemen ze al ver. Ammara, Happy en Happy's neef besloten paarden te huren om de temples te bekijken. Jenneke houdt niet zo van paarden dus wij zijn lekker gaan lopen. De tempels lagen op een berg en het was daar dus heerlijk koel. Ook bleek het helemaal niet zo ver te zijn in een uur hadden we alle tempels gezien en waren we weer terug. Er liepen ook mannen mee met de paarden, dus uiteindelijk hebben zij er nog langer over gedaan dan wij te voet!!
's Avonds zijn we met een groep kennissen van Happy uiteten geweest. Allemaal meiden die ook in het ziekenhuis werkte met Happy, waaronder 3 nederlandse geneeskunde studenten die hun wetenschappelijke stage daar deden. Was wel leuk om te horen waar ze allemaal mee bezig zijn. Heb ook nog adressen gekregen, mocht ik ook hier mijn stage willen doen!.
We waren vanplan vanaf Semarang naar Bromo te gaan, maar dat bleek eigenlijk heel moeilijk. Daarom hebben we zaterdag maar de bus terug naar Jogja genomen om vanaf daar naar de Bromo te gaan. Volgende keer daar meer over