sprookje met ruines
Door: Ammara
Blijf op de hoogte en volg Ammara
08 Januari 2007 | Myanmar, Bagan
Bagan
Na Mandalay zijn we naar Bagan gereden. Echt fantastisch! Ook weer ontzettend indrukwekkend en echt een van de wereldwonderen.
Toen we aankwamen gereden in Bagan zagen we een mist die over de velden ruste en daaruit tal van oude ruines/pagodes die tevoorschijn komen. Echt net een sprookje. Ik heb de zonsondergang en de zonsopgang bovenop een van de pagodes (sommige mocht je beklimmen en bovenop zitten) gezien en dat was echt net een droom zo mooi en magisch. Boven alles uitstekend zit je dan kijkend over deze prachtige ruines.
Echt geweldig en net een sprookje; ik kan er nix anders over zeggen.
2000 van de 13000 pagodes, dat zijn er nogal wat. Je hebt oudere en nieuwere pagodes, steeds van andere koningen, het leek bijna wel een race welke de grootste en mooiste liet bouwen. Het was mooi om de verschillende soorten bouwstijlen te zien en ook hoe dit over de jaren heen veranderd.
Je kunt wel zien waar het geld van het land heen gaat; bij de nieuwe pagodes zie je veel goud en echt allemaal massive en grote/reuzachtige Budha's.
Bagan was echt heel mooi en genoeg pagodes om te bezoeken.
Echt geweldig en net een sprookje; ik kan er nix anders over zeggen.
Bagan was echt heel mooi en genoeg pagodes om te bezoeken.