winkelmania - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu winkelmania - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu

winkelmania

Door: Hinta

Blijf op de hoogte en volg Ammara

26 Oktober 2006 | Indonesië, Kuta

Winkelmania

Ik wist dat Kuta erg was, maar misschien had ik het zelfs nog onderschat. Kuta gaf me weer een culture shock. Vooral na padangbai, waar alles echt heerlijk relaxed was en er eigenlijk vrij weinig tourisme is. Kuta is voor Australiers wat Spanje volgens mij is voor Nederlanders. En dan in de Costa brava manier. Overal super grote luxe 'malls', super dure merk winkels (in verhouding met EU niet duur), KFC, Macdonalds en strand. Dat was wel ff wennen en ik was erg blij dat we maar 3 dagen hier zouden zitten.

Gelukkig hadden we een heerlijk rustig hotelletje, dat wel in het centrum lag. Binnen 10 minuten zaten op het strand en binnen 1 minuut in de souveniershops. Het was een beetje vergane glorie. Ammara's warme douche deed het niet, onze wasbak lekte enz.. Maar wel een leuke tuin en een klein zwembadje. Eigenlijk niets te klagen dus!

We hebben onze dagen een beetje doorgebracht met strand en winkelen. Veel meer is er ook eigenlijk niet in Kuta. Het leuke van winkelen in Kuta is dat er behoorlijk wat outlet shops zijn van dure surfmerken. Ik en Ammara hebben daar behoorlijk wat leuke spulletjes kunnen kopen. Zoals ik zei zijn er ook souveniershops en natuurlijk konden we het niet laten om het een en ander in te kopen. In verhouding met Nl zijn slippers hier echt goedkoop en aangezien ik in Tanzania waarschijnlijk ook veel op slippers zal lopen heb ik wat ingekocht. Uiteindelijk moesten we zelfs een extra tas kopen, aangezien we zoveel spul hadden.. (ook omdat ammara heel veel spullen niet wilde meenemen naar Australie)

Het strand bij Kuta viel mij eigenlijk wel mee. Je werd wel lastig gevallen door mensen die van alles wilde verkopen, zoals sarongs, hennatattoo's en massages. Uiteindelijk hebben ze Am kunnen ompraten om een tattoo te nemen en lieten ze ons daarna met rust. Het strand was wel heerlijk lang om over te wandelen en de zee was goed om te zwemmen. Ook word er heel veel gesurfd, maar volgens mij is het daar echt saai als je het een beetje kan.. Wij hadden niet echt heel veel tijd dus hebben het niet geproberd. Misschien volgende keer!

Woensdag moest Am om half 1 op het vliegveld zijn en zijn we 's ochtends bezig geweest om de laatste dingen voor haar te pakken en nog de laatste spullen te kopen. Jenneke en ik hebben haar op het vliegveld afgegooid en daar nog wat gegeten voordat wij weer terug naar Kuta gingen en Ammara naar Kuala Lumpur om vanaf daar door te gaan naar Australie. Toen Jenneke en ik weer terug waren in Kuta hebben we eerst boodschappen gedaan. We bleken in een soort warehouse (zoals V&D) te zijn en ik heb uiteindelijk ook nog wat kleren gehaald. De rest van de dag lekker op het strand gehangen en genoten van onze laatste dag Bali.

De volgende ochtend waren we vroeg op en hebben we nog even van het strand kunnen genieten voordat we met onze spullen op het vliegtuig naar Medan (Sumatra) stapte.