Taxi+driver - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu Taxi+driver - Reisverslag uit Rangoon, Myanmar van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu

Taxi+driver

Door: Ammara

Blijf op de hoogte en volg Ammara

08 Januari 2007 | Myanmar, Rangoon

Luxe: een eigen taxi met prive chauffeur:

Het openbaar vervoer in Myamar is niet echt goed en al is er een stijgend percentage van toeristme en is er nu een vastgelegde route waar alle toeristen heen gaan, wanneer je van deze route wilt afwijken wordt het lastig.
Mijn ouders waren hier natuurlijk echt voor twee weken vakantie en aangezien we met z'n vieren waren en geen zin hadden in al dat gehessel besloten we luxe te reizen en een auto te huren.
Het was echter niet mogelijk om zelf een auto te huren, dus hadden we zelfs een taxi met eigen chauffeur.

Het was geweldig om met een eigen taxi; onze limousine, het land te kunnen doorreizen. Te stoppen waar je wilt en zo erg veel van de omgeving, landschappen te kunnen zien.
Win was onze driver; een geweldige kerel met een wereld lach. Hij sprak niet echt goed engels (hij was het wel aan het leren), kon soms erg eigenwijs zijn en zijn eigen gang gaan, maar hij probeerde ons de mooiste plekken te laten zien, de locale gerechten en snoepjes te laten proeven en dingen uit te leggen over planten, vruchten en de cultuur.

De auto was een blauwe oude masda met een tayto motor en maar liefst 25 jaar oud. De auto zag er nog goed uit en reedt, maar alles ging wel wat langzamer en we deden er erg lang over. Wanneer ik wat vastpakte zoals de deurhendel of raamhendel viel deze uitelkaar (ja ik was goed in de auto vernielen).
Aan bijna het eind van onze trip hoorde we steeds een knal van onderuit de auto, eerst dachte we dat het een steen was die tegen de onderkant aan knalde, maar toen het bleef gebeuren stopte we toch maar om te kijken wat het was. De achterband werd er onderuit gehaald en de remmen bleken kapot te zijn. Win haalden z'n schroefjes en gereedschap tevoorschijn vanuit de achterklep en begon zelf met wat ijzerdraadjes wat in elkaar te flansen. Gelukkig begaf het ijzerdraad het niet, hebben we het er levend vanaf gebracht en werd de auto bij ons volgende stopplek gefixed.