griezelig donker en verlaten
Door: Ammara
Blijf op de hoogte en volg Ammara
18 Mei 2007 | Guatemala, Antigua
Met het busje vanuit Guatemala city naar Antiqua gereden. Guatemala city is echt heel groot en het viel me op hoe ontwikkeld het er allemaal uitziet als je zo aankomt rijden (grote Malls, winkels, veel felle lichten).
De mensen rijden als gekken en niet zoals in Azie dat het druk is en ze racen, nee je hebt geen idee wat ze doen, want ze doen allemaal maar wat. Dan weer een auto van die kant, dan weer van rechts ingehaald, iedereen lijkt maar wat te doen en regels bestaan blijkbaar niet.
Later was het echt zo donker dat je al helemaal niet zag waar je heen moest, gelukkig dat hij de weg kende.
Het viel me ook op dat het voornamelijk allemaal bergen (waarschijnlijk vel vulkanen)waren, dus lekker zigzagend door de bergen.
In Antiqua aangekomen zag het er uit alsof er iets ergs was gebeurd en alle mensen waren vertrokken. De stad was helemaal verlaten, af en toe zag je wat groepjes jeugd op de straat hangen, maar voor de rest alleen maar huizen met tralies voor de ramen, heel gezellig dus! Het voelde net als in een film, heel spannend allemaal, maar ook heel eng. Mensen met uniformen aan en grote geweren om hun schouder hangend, maakt nou niet echt een vriendelijke indruk op me.
S´avonds helemaal brak aangekomen, wordt je gedropt bij een huis waar de twee meiden die er wonen helemaal geen Engels praten!
Ik dus met m´n nul komma nul spaans een rondleiding door het huis gekregen en wat uitleg, waar ik of course nix van begreep. Het was allemaal zo vaag, er was verder ook niemand daar en ik had geen idee hoe alles te werk ging, met eten, betalen, school etc.
In het huis is een open plaats waar je lekker kunt zitten, er is een eetzaal, een keuken, wc, douche en zelfs een dakterras(joepie!!). Ik heb een gigantische kamer met een bed en een tafel (en in het midden een open haard, haha), het is echter naast de weg dus weinigkunnen slapen van de herrie en ik had erge last van mijn allergie.
Raar om ineens zo alleen in zo´n andere stad en ander land te zijn.
Raar om ineens zo alleen in zo´n andere stad en ander land te zijn.