sfeervol land - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu sfeervol land - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van Ammara Meijerink - WaarBenJij.nu

sfeervol land

Door: Ammara

Blijf op de hoogte en volg Ammara

19 Mei 2007 | Guatemala, Guatemala-stad

Antiqua is echt een leuke en sfeervolle stad. Mensen lopen op straat en er heerst gewoon een gezellige sfeer.
Guatemala is ook echt weer zo anders dan alle landen waar ik ben geweest (en dat is wel erg leuk)

Toen ik door de stad heen liep vandaag deed het me ook wel een beetje aan Italie denken met al die poorten en stukken van gebouwen die nog overeind staan. Je hebt hier een park met allerlei leuke poortjes waar je doorheen loopt, waar een marktje staat en mensen lekker in het park zitten te lezen of kletsen.
Er is hier ook een leuke markt met wat ik alweer zag genoeg leuke soeveniertjes.
Het is allemaal zo kleurrijk en mensen zijn vrolijk en luid met elkaar aan het babbelen.

S´ochtends werd ik wakker en heb ik wat andere mensen leren kennen, helaas gaan de meeste alweer bijna weg, maar het was leuk om niet alleen te zijn.
Een nederlandse jongen, Barrie, heeft me even rondgeleid door de stad en me de school laten zien.
Ik had verwacht dat het wel gevaarlijk zou zijn of ongemnakkelijk, door de verhalen die ik eerder had gehoord, maar ik voelde me er eigenlijk best veilig.
Geen vieze mannen die me aanstaarde of gekke dingen riepen, en dat vond ik wel zo fijn.
(toch weet ik niet of ik het echt pretig zou vinden om hier alleen als meisje rond te lopen/ reizen, bovendien zou ik beslist verdwalen)

Het is allemaal dus nog wel even wennen, maar ik hoorde al dat ze elke namiddag genoeg leuke dingen organiseerde op de school. Kan ook niet wachten om spaans te leren, al weet ik niet of er veel leren bij zit, maar dan kan ik me ook verstaanbaar maken.

Vanavond zaterdagavond dus maar even de stad in, nou ik ben benieuwd! al genoeg leuke verhalen gehoord